Pályázatok

A kedvezményezett neve: Kocsmáros Bt.
A projekt címe: Flórián Vendéglő fejlesztése
A szerződött összeg: 14 285 715 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 12. 09.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00224


Beszámoló

A Flórián Vendéglő 1994 óta működő családias hangulatú étterem, melyet a Kocsmáros Bt. üzemeltet. Fő tevékenységi körük 5610 –Éttermi, mozgó vendéglátás. Székhelyünk: 7900 Szigetvár József A. u. 58. hrsz: 1156., mely a társaság tulajdonosainak saját tulajdonában van.
A fejlesztés révén: Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek: a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása kategóriában Fabar Q40 pohármosogatógép került beszerzésre.
Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek b) A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházás (korszerűsítés, átalakítás) révén a Flórián Vendéglő épületének korszerűsítéssel, átalakítással járó felújítása. (átalakítás, nyílászáró csere, komplex fűtés-hűtés használati melegvíz, világításkorszerűsítés) valósult meg.
Továbbá megvalósult a d) Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés – Elektronikus ügyintézői alapok 1 fő részére.
Az fejlesztés a székelyen található 184,5 m2 alapterületen található épület korszerűsítéssel, átalakítással járó felújítási munkálatai és az eszközbeszerzés (kapacitás növekedést, technológiai korszerűsítést eredményező eszköz) által valósult meg,  a beszerezett eszközök és az átalakított korszerű épület a bejegyzett 5610 –Éttermi, mozgó vendéglátás, tevékenységhez fűződőek. A támogatás igénybevételével a Kocsmáros Bt. megfelelő, korszerű háttérrel, kapacitással rendelkezik a fejesztendő tevékenység végzéséhez. A fejlesztés célja a technológiai és színvonalbeli fejlesztés, a társaság kapacitásának bővítése, a vevői igények magas szintű kielégítése volt , illetve azon feltételek megteremtése, hogy a vállalkozás megfeleljen a egyre növekvő piaci elvárásoknak. A beruházás további célja, hogy magas színvonalú kiszolgálást biztosítsunk a városban élő, vagy városba érkező ügyfelek részére.
Az étterem nagyobb igénybevételből adódóan kinőtte a meglévő konyhát, ezért bővítése szükséges volt oly módon, hogy a mellette lévő hűselőkészítő helységet nyílászáró megszüntetésével egybenyitottuk a konyhával, így növelve alapterületét. Továbbá két raktárhelységek a falak elbontásával egybe nyitottunk a jobb kihasználhatóság érdekében. Ezen átalakítás révén felújításra kerültek az épület előkészítő-kiszolgáló helységeit.
Az átalakítási munkák 52,32 m2-t érintenek, az épület bruttó alapterülete (184,5 m2) és térfogata nem növekedett. Az átalakítás, korszerűsítés során végzett munkák: belső helyiségek átalakítása, falak megszűntetése, belső felületképzések felújítása: új fal- és padlóburkolatok készítése, festési munkák, a konyhatechnológia nélkülözhetetlen elemeként megfelelő gépi szellőztető rendszer kialakítása volt. Továbbá meglévő korszerűtlen nyílászárók cseréje, épületvillamossági- és épületgépészeti korszerűsítés során komplex hűtés fűtés használati melegvíz korszerűsítés, villamossági munkálatok során korszerű ledes világítás kialakítása valósult meg.


 

 

TÁMOP 2.3.4.A-13/1-2014-0327
Fiatal munkavállalók szakmai tapasztalatszerzésének támogatása a Flórián Vendéglőben
Támogatási összeg: 2,36 millió forint

GINOP 5.2.4-16-2018-03283
Pályakezdők tapasztalatszerzésének támogatása a Flórián Vendéglőben
Támogatási összeg: 6,43 millió forint

 

A kedvezményezett neve: Kocsmáros Bt.
A projekt címe:  Készlet, bér és béren kívüli működési költségek
A szerződött összeg (visszatérítendő hitel): 10 000 000 Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.05.31.
A felhívás azonosító jele: GINOP-9.1.1-21

Projekt összefoglalása:
A hitel az újra induláshoz, készlethez illetve a költségek fedezetéhez és a munkaerő költségekhez szükséges.